Johan Geeraert, korpschef van de lokale politie Polder (Diksmuide, Kortemark, Koekelare, Houthulst).
Benny Proot Johan Geeraert, korpschef van de lokale politie Polder (Diksmuide, Kortemark, Koekelare, Houthulst).

Politie zal strenger controleren op naleving coronamaatregelen

Johan Geeraert, de korpschef van de lokale politie Polder (Diksmuide, Kortemark, Koekelare, Houthulst), vindt dat de bevolking te laks omspringt met de coronamaatregelen en wil strenger optreden. We waarschuwen nu niet meer, we gaan verbaliseren”, zegt hij. 

“Veel mensen denken dat zij zelf wel kunnen bepalen hoe en wanneer welke regels worden nageleefd. Dat dit risico’s met zich meebrengt, bewijst de snelle stijging van het aantal nieuwe besmettingen", zegt Geeraert. Zo blijft de naleving van het sluitingsuur volgens hem een heikel punt. “Veel horeca-uitbaters nemen hier een loopje mee. De regels zijn nochtans duidelijk. Voorts blijkt het moeilijk om bij feestjes op café of zelfs bij privébijeenkomsten de deelnemers op hun plichten te wijzen. Eens de alcohol rijkelijk vloeit, blijken veel feestvierders uiterst laks te worden.”  De korpschef vindt het de hoogste tijd om de handhaving van de coronamaatregelen af te dwingen. “Wie het nu nog altijd niet begrepen heeft, leeft onder een steen. We waarschuwen voortaan niet meer, maar we gaan verbaliseren. Wie het daarmee niet eens is, mag het op de rechtbank gaan uitleggen. Onze volksgezondheid is te belangrijk”, gaat de korpschef verder.

De politie kan echter niet alles controleren. “Hoeveel mensen iemand toelaat in z’n bubbel, dat kunnen we niet tellen. We roepen daarom iedereen op om zijn verantwoordelijkheid te nemen, anderen aan te spreken op hun gedrag en desnoods de politie in te schakelen”, aldus nog de korpschef. 

Lees meer