Ivan Kuyle is AD delhaize-uitbater in Koekelare.
Florian Van Eenoo photonews Ivan Kuyle is AD delhaize-uitbater in Koekelare.

Trouwste klant besteelt winkelier vijf jaar lang élke dag: 12 maanden cel met uitstel, 5.250 euro schadevergoeding

Een 50-jarige vrouw uit Koekelare is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel, omdat ze liefst 5 jaar lang élke dag haar winkelier bestal. 

C.P. was trouwe klant in de AD Delhaize van Koekelare. Sinds de huidige eigenaar Ivan Kuyle de zaak 5 jaar geleden overnam, was ze vanaf dag één present. Elke dag kwam de vrouw er langs rond 7.30 uur voor haar boodschappen. 

“Ze was mijn trouwste klant en we spraken elkaar aan met de voornaam. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik haar op een dag gehurkt zag zitten tussen de rayons en iets zag stelen”, vertelde Ivan Kuyle. Vanuit het niets vertelde de vrouw de verbouwereerde winkelier ‘dat ze eigenlijk elke dag wel iets steelt’. Ze ging daarbij steeds op dezelfde manier te werk: ze had twee boodschappentassen bij zich. Wat ze wilde stelen, legde ze onderaan de ene zak waarna ze dat bedekte met de andere zak en haar boodschappen deed. 

Camerabeelden

Ivan kon zijn oren niet geloven en besloot alle beschikbare camerabeelden uit te pluizen die hij nog had. Telkens moest hij de dagbeelden van rond 7.30 uur bekijken. Op alle beelden die nog beschikbaar waren, was een diefstal te zien. De winkelier eiste 12.000 euro van C.P. voor 600 dagen in twee jaar tijd. “Ik wou het nog enigszins menselijk houden”, sprak hij. De rechter milderde dat wel en kende hem 5.250 euro toe. C.P. zal dat moeten betalen via een afbetalingsplan. Ze kreeg fikse voorwaarden bij haar celstraf. Ze is ook niet meer welkom in de winkel.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Agnès Derammelaere

    De schuld ligt aan de kassa, boodschappentassen moeten wij tonen. Iedereen, doet dat hier al spontaan. Zelfs bejaarden met een rollator werken mee, studenten met een rugzak mogen die 'niet' meenemen in de winkel, ook hier geen probleem, caddy's mogen er wel in maar aan de kassa ook die controle. Zo vermijd je al diefstal en er lopen ook verklikkers rond, anoniem geklede bewakers, steek je wat in je zakken, heb je prijs.

  • Roger Cooks

    Uiteraard weer celstraf met uitstel want in België moet ge half stapelzot zijn om rechter te mogen worden.

Lees meer