Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.

Westendenaar krijgt vier jaar cel voor gewapende overvallen

Een man uit Westende, A.Z., heeft in het Gentse hof van beroep een celstraf van vier jaar gekregen voor verschillende diefstallen en gewapende overvallen in de regio. De man pleegde onder andere een gewapende overval in een grootwarenhuis in Nieuwpoort. In eerste aanleg kreeg de man 40 maanden cel. 

De man pleegde de feiten terwijl hij onder voorwaarden stond voor een andere zaak. Zijn advocaat vroeg in het hof toch een straf met voorwaarden. “Mijn cliënt betwist de feiten niet, hij heeft spontaan bekend”, pleitte zijn advocaat. “Hij zat thuis en wilde zijn financiële situatie onder controle krijgen. Wat doet hij? Hij begint te drinken en beslist om naar de winkel te gaan om drank te halen. Op weg ernaartoe beslist hij om de kassa in de winkel leeg te roven. Hij twijfelt lang in de winkel maar trekt toch een vals wapen uit zijn rugzak en steelt het geld. Een week later hetzelfde scenario.”

Volgens zijn advocaat heeft de man een verslavingsproblematiek, “Hij was altijd onder invloed van drank tijdens de feiten en heeft ook een zware gokverslaving.” De procureur-generaal in beroep zag het anders, “Hij minimaliseert nog altijd de feiten. Hij had iets kunnen doen aan zijn problemen, maar deed het niet”, aldus de procureur-generaal, die vier jaar cel vorderde. Z. vroeg in het hof een nieuwe kans. “Het spijt me”, klonk het.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer