De zevende editie van het Streekbierenfestival lokte tussen de 1.600 en 1.700 bezoekers en bijgevolg een bomvolle zaal Balluchon
rv De zevende editie van het Streekbierenfestival lokte tussen de 1.600 en 1.700 bezoekers en bijgevolg een bomvolle zaal Balluchon

Zevende Streekbierenfestival lokt ruim 1.500 bezoekers: “Beste editie ooit”

De zevende editie van het Streekbierenfestival in zaal Balluchon lokte meer dan 1.500 liefhebbers naar Koekelare. “We mogen zonder enige twijfel spreken van onze beste editie ooit”, vertelt Robbie Defraeye. “Met dit succes kan een volgende editie niet uitblijven.”

De organiserende vzw De Bierfanaten wisten opnieuw achttien brouwerijen te strikken, waarvan zes die nooit eerder naar Koekelare afzakten. In laatste instantie werd nog brouwerij Deca uit Woesten aan de affiche toegevoegd. In totaal kon je 126 bieren proeven, waarvan twee absolute primeurs. Allicht ligt de bekendheid van het festival aan de basis van de grote opkomst, maar ook de leuke affiche sprak veel liefhebbers aan. “Elk jaar schommelt de opkomst rond de 1.500 bezoekers. Maar dit jaar zullen we toch tussen de 1.600 en 1.700 bierproevers eindigen. Dit is gewoonweg onze beste editie ooit", glundert Robbie Defraeye van de Bierfanaten. “Ook de reacties van de brouwerijen zijn erg positief. Onder meer brouwerij Het Uiltje, dat helemaal uit Nederland kwam, en Deca gaven aan erg goed te hebben verkocht.” 

Het festival werkte voor het eerst samen met de gratis app ‘Untappd’, waarin bezoekers kunnen inchecken en hun favoriete bieren aanvinken. “We zullen die gegevens de komende tijd uitpluizen en daar uit leren voor onze volgende editie. Want ja, we zijn zodanig opgetogen over het succes dat er zeker een achtste editie komt op de tweede zaterdag van mei 2020. Met zo'n succes moet je er wel een vervolg aan breien.” Het Streekbierenfestival maakte voor het eerst gebruik van ecologische jetons of ‘Ocean Tokens’, gemaakt van oude visnetten. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer