Agent leeft in angst voor hepatitis B
na beet in arm

Een inspecteur van politiezone Westkust leefde de voorbije zes maanden in grote angst nadat hij door een jonge Fransman in de arm werd gebeten. Van de beklaagde V.B. (20) was immers gekend als risicopatiënt voor hepatitis B.

V.B. stond terecht in de rechtbank van Veurne.
JHM V.B. stond terecht in de rechtbank van Veurne.

De feiten gebeurden op 16 augustus vorig jaar in danscafé De Viking in Oostduinkerke. De politie was er opgeroepen omdat een groep meisjes lastig werd gevallen. Toen de politie aankwam, keerde V.B. zich meteen tegen hen. Hij kon maar niet bedaard worden en werd in een armklem gehouden. “En plots beet hij agent B. heel hard in de arm”, sprak zijn advocaat. “In het ziekenhuis zeiden ze dat het wel een hondenbeet leek: het was zo diep. Gedurende 6 maanden heeft hij in grote angst geleefd omdat de kans bestond dat hij een virus had opgelopen. Pas enkele dagen geleden kreeg hij het verlossende nieuws van het labo dat dit niet zo was. Ik moet niet uitleggen welke angst hij uitstond, en dat de feestdagen echt in mineur verliepen.” De agent eist 3.500 euro morele schadevergoeding, wat de verdediging van V.B. absurd hoog vindt. Hij erkent wel schuld en vraagt een werkstraf. Vonnis op 22 februari.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer