Drie politieagenten raakten gewond toen ze de jongeman wilden bedaren.
JHM Drie politieagenten raakten gewond toen ze de jongeman wilden bedaren.

Dronken jongeman verwondt drie agenten: werkstraf van 75 uren

Een jongeman uit Koksijde moet een werkstraf van 75 uren vervullen, en 800 euro boete betalen, omdat hij drie agenten van politiezone Westkust verwondde. 

Die waren opgeroepen omdat B.P. openbaar dronken was langs straat. Toen ze hem bestuurlijk wilden aanhouden liep het verkeerd en gedroeg B.P. zich als een dolleman. Hij schopte wild om zich heen en maakte daarbij drie lichtgewonden. Het parket van Veurne had de jongeman eigenlijk een bemiddeling in strafzaken aangeboden maar die mislukte. Dat kwam omdat de man weigerde een cursus dader-in-zicht te volgen én de drie agenten niet wilde vergoeden. Dat heeft hij naar eigen zeggen intussen toch gedaan maar omdat de agenten zich geen burgerlijke partij stelden kan dat niet gecontroleerd worden. Als de jongeman de werkstraf niet vervult krijgt hij alsnog een celstraf van 6 maanden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer