Het openluchtzwembad in Oostduinkerke
Benny Proot Het openluchtzwembad in Oostduinkerke

Gemeentebestuur formeel: openluchtzwembad half jaar openhouden is té duur

Het is een lang gekoesterde droom van Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit) om het openluchtzwembad op de Zeedijk van Oostduinkerke een half jaar open te houden. Hij bracht het opnieuw op de agenda van de gemeenteraad, maar vond geen meerderheid om hem te steunen.

“We hebben zo’n uniek openluchtzwembad met zeezicht maar het is amper 76 dagen per jaar open”, stelt Elwin. “Dat is zonde en daarom stellen we voor om het bad een half jaar open te houden. Mits de nodige ingrepen kan je het water warm houden. Nu is het open van 22 juni tot 6 september maar de vraag is groot om er wat langer te plonzen. De inwoners willen ook extra activiteiten. Het openluchtzwembad moet evolueren naar een ontmoetingsplaats. We zien het dus veel ruimer dan enkel een toeristische troef.” Toerismeschepen Dorine Geersens (LB) reageert kort. “Je hebt die vraag al tot vervelens toe gesteld en ik blijf erbij dat het te duur is om dat zwembad een half jaar open te houden. We mogen fier zijn dat we dit luxezwembad nog kunnen open houden voor onze toeristen.” Ook N-VA is niet helemaal overtuigd. “Het zou ecologisch niet verantwoord zijn”, vindt Sander Loones. Het voorstel werd dan ook afgekeurd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer