Het gaat om dergelijke kratten om groenten en fruit mee te vervoeren. Op de lege kratten zit statiegeld.
Mondipal.nl Het gaat om dergelijke kratten om groenten en fruit mee te vervoeren. Op de lege kratten zit statiegeld.

Handelaars opgelet: dief steelt lege fruit- en groentekratten voor statiegeld

In Nieuwpoort en Koksijde is een dief aan het werk die uit is op lege fruit- en groentekratten. Voor wie zich afvraagt wat de bedoeling is: de fruit- en groentebakken zijn leeggoed en zijn dus geld waard.

De politie kreeg intussen twee meldingen binnen van diefstal bij supermarkten. Woensdagmorgen rond 10 uur werden heel wat lege blauwe kratten ontvreemd bij de Colruyt in de Zeelaan in Koksijde, waarop het personeel de politie verwittigde. De dader werd niet meer aangetroffen. Eerder sloeg vermoedelijk dezelfde man toe bij de Carrefour langs de Kaai in Nieuwpoort. Op 22 februari werden acht lege blauwe bakken gestolen, in totaal zo’n 30 euro waard. De politie vermoedt dat de dief de kratten elders binnenbrengt en zo het statiegeld opstrijkt.

Wie de man aan het werk ziet, wordt verzocht de politie Westkust te bellen op het nummer 058/53.30.00. De verdachte zou kaal en ongeveer 1,60 meter groot zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer