De man kwam voor in de politierechtbank van Veurne.
JHM De man kwam voor in de politierechtbank van Veurne.

Leraar (61) moet verkeerscursus volgen na dronken reünie met oud-klasgenoten

Een 61-jarige leraar uit Koksijde moet van de politierechter een verkeerscursus volgen nadat hij dronken achter het stuur betrapt werd. De man kwam van een reünie met oud-klasgenoten. 

T.C. werd vorig jaar in Koksijde-Bad betrapt met 1.77 promille in het bloed toen hij met zijn wagen een verboden rijrichting inreed. De agenten vonden dat de man ‘een wezenloos gelaat’ had en daarom werd hij vervolgd voor dronkenschap. “Ik vraag mij af wat ze bedoelen met wezenloos gelaat”, merkte zijn advocaat op. “Dat is een vreemde omschrijving. Het is wel zo dat hij inderdaad iets te veel gedronken had tijdens een reünie met de afgestudeerden van 25 jaar geleden. Na hun feestje belden ze een taxi, maar die zou nog bijna twee uren wegblijven. Mijn cliënt nam dan inderdaad de domme beslissing om zijn vrienden naar huis te voeren.” T.C. kreeg 4.800 euro boete waarvan 4.000 met uitstel en 90 dagen rijverbod, waarvan 75 met uitstel. Hij moet ook de verkeerscursus volgen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer