3 Aan de afrit in Oostduinkerke maakt de politie  een vrachtwagenchauffeur duidelijk dat hij rechtsomkeer moet maken. De grens met Frankrijk is niet bereikbaar voor vrachtverkeer.
Bart Boterman Aan de afrit in Oostduinkerke maakt de politie een vrachtwagenchauffeur duidelijk dat hij rechtsomkeer moet maken. De grens met Frankrijk is niet bereikbaar voor vrachtverkeer.

Wéér douaneacties in Frankrijk. Vrachtwagens op E40 moeten terugkeren in Oostduinkerke

De Franse douane is woensdag opnieuw begonnen met stiptheidsacties rond Calais en Duinkerke ten aanzien van vrachtwagenchauffeurs. De wegen naar Calais zitten volledig strop. “Om ter vermijden dat het probleem zich opnieuw verplaatst naar onze E40, laten we vrachtwagens rechtsomkeer maken in Oostduinkerke”, legt de wegpolitie uit. 

Sinds 15 uur moet alle verkeer in de richting van Frankrijk van de E40 afrijden in Oostduinkerke. “Onze politiemensen staan in voor de triage”, aldus de wegpolitie West-Vlaanderen.  “Enkel personenvervoer mag de snelweg weer oprijden. Vrachtwagens moeten terugkeren richting Brugge en via Kortrijk naar Frankrijk rijden. Ook de opritten in Adinkerke en Veurne in de richting van Frankrijk zijn afgesloten voor vrachtvervoer.”

Nog geen overeenkomst

De Franse douane hield van vorige week maandag tot donderdag al stiptheidsacties rond Calais en Duinkerke, met files tot in ons land tot gevolg. De wegpolitie sloot toen ook de snelweg af in Oostduinkerke voor vrachtverkeer. Gisteren was er overleg tussen de vertegenwoordigers van de douane en de minister, maar er is nog geen overeenkomst gevonden.  De douaniers besloten vervolgens om  vanmorgen verder te gaan met de stiptheidsacties. Ze vrezen een verhoogde werklast door de nakende brexit en eisen maatregelen. 

Hoe lang de blokkade voor vrachtverkeer in Oostduinkerke zal aanhouden, weet de wegpolitie niet. “Dat hangt af van de Franse douaniers”, klinkt het. Momenteel is het opnieuw aanschuiven om tot bij de afrit te raken en dikt de file aan tot in Nieuwpoort.”

3 Vorige week moest de politie dezelfde maatregel uitvoeren. Toen ontstond een file vanaf Nieuwpoort tot in Oostduinkerke.
Bart Boterman Vorige week moest de politie dezelfde maatregel uitvoeren. Toen ontstond een file vanaf Nieuwpoort tot in Oostduinkerke.
3 De vrachtwagens moeten rechtsomkeer maken in Oostduinkerke.
Bart Boterman De vrachtwagens moeten rechtsomkeer maken in Oostduinkerke.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer