2 De gele constructie is nu de fietsenstalling voor het personeel.  Ze staat op de parking.
RV De gele constructie is nu de fietsenstalling voor het personeel. Ze staat op de parking.

CD&V vraagt verplaatsing fietsenstalling voor gemeentepersoneel op parking Noordstraat

Op de parking aan de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Noordstraat, vlak in het centrum, zijn vijf parkeerplaatsen minder. In de plaats kwam een fietsenstalling voor het gemeentepersoneel. Oppositiepartij CD&V wil die daar weg.

“Jammer dat die op deze plek is geplaatst. In de buurt zijn veel winkels en zijn parkeerplaatsen nodig”, zegt CD&V-fractievoorzitter Luc Blommaerts. “En na de werkuren en tijdens het weekend kunnen ze niet worden gebruikt want dan is de fietsenstalling afgesloten”, merkt Blommaerts nog op.

CD&V reikt twee alternatieven aan. Ofwel de fietsenstalling naar de kelder van het vernieuwde gemeentehuis verhuizen. Of anders rechts naast het gemeentehuis, op het verhoog aan het einde van de parking, waar geen auto’s kunnen staan. 

Nieuwe en grotere fietsenstalling

Het schepencollege besliste ondertussen om de fietsenstalling voor het personeel te verplaatsen. Maar niet op de plaatsen die CD&V voorstelt. 

“De fietsenstalling van het personeel komt op de plaats waar vandaag de publieke fietsenstalling staat. De huidige publieke fietsenstalling voldoet immers totaal niet meer aan de normen die vandaag gangbaar zijn. Ze is verouderd en  aan vervanging toe. Er komt dus een nieuwe en grotere fietsenstalling tussen het gemeentehuis en de dekenij.” 

“Dat dossier is reeds in voorbereiding bij onze diensten. Op deze manier heeft ons personeel een degelijke fietsenstalling vlakbij de personeelsingang en krijgt de Kontichse burger een nieuwe, mooie en veilige fietsenstalling, die bovendien centraler gelegen is”, zegt schepen voor Mobiliteit en Openbare werken Willem Wevers (N-VA). De fietsenstalling voor het personeel wordt begin juli verplaatst.

2 De fietsenstalling wordt ook afgesloten.
RV De fietsenstalling wordt ook afgesloten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer