Leerlingen worden klaargestoomd om VCA-attest te behalen
Geen Leerlingen worden klaargestoomd om VCA-attest te behalen

Leerlingen VTI scoren het best op veiligheidsattest

Maar liefst 81 procent van de leerlingen van het VTI in Kontich behaalde een VCA-attest, een document waarmee werknemers kunnen garanderen dat ze in staat zijn om veilig te werken. Het VTI scoort zo het hoogst in heel Vlaanderen.

Het attest ontstond in de petrochemie maar heeft ondertussen ingang gevonden in het hele Vlaamse bedrijfsleven. Naast vele andere leerlingen legden ook de vijfdejaars van het VTI het examen af, met het mooie resultaat.

“De organisatie uit Brussel heeft ons al gecontacteerd om te kijken hoe wij het examen aanpakken en te ontdekken hoe wij onze leerlingen klaarstomen in de hoop onze aanpak over heel Vlaanderen te kunnen verspreiden”, zegt Erik Aubroeck, leraar mechanica en organisator van het VCA-examen in het VTI. “We steken dan ook heel wat tijd in de voorbereiding. Onze leerlingen worden aan de hand van aparte lessen en PowerPoints door hun leerkrachten voorbereid op het examen.”

Los van het attest is veiligheid immers ontzettend belangrijk in de industrie. Daarnaast is het attest uiteraard een grote troef voor leerlingen die binnenkort op stage vertrekken of die binnen enkele jaren aan de slag gaan. “Het VCA-examen is alweer een mooi voorbeeld van hoe het VTI een echte STEM-school is die erin slaagt om haar leerlingen met een voorsprong aan de start te brengen richting het bedrijfsleven of richting een ingenieursopleiding.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer