Parking onder Sint–Martinusplein komt er wellicht niet

De parking onder het Sint-Martinusplein komt er wellicht niet. Om het tekort aan parkeerplaatsen in het centrum op te lossen, was dat één van de opties van sommige partijen in hun verkiezingsprogramma. 

Sint-Martinusplein
Benoit De Freine Sint-Martinusplein

Schepen van Lokale Economie Marleen Van den Eynde (N-VA) liet tijdens de receptie naar aanleiding van de paasworp, duidelijk verstaan dat de parking er wellicht niet komt. Oswald Vansintejan voorzitter van de handelsvereniging VANK, maakte toen van de gelegenheid gebruik om nogmaals te benadrukken dat er een nijpend tekort is aan parkeerplaatsen in het centrum en zeker voor het handelsleven.

Volgens Van den Eynde wordt er eerst bekeken of er geen parking kan aangelegd worden rond het gebouw waar de gemeentediensten tijdelijk werden ondergebracht, toen het gemeentehuis gesloten was wegens verbouwingswerken. Dit gebouw is gelegen op de hoek van de Duffelsesteenweg met de Mechelsesteenweg.

Ook de beloofde parking voor langparkeerders aan de N171, zal niet meer voor dit jaar zijn. Maar eerder voor het volgend jaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer