De bewoners van leefboerderij Casa di Mauro met hun kunstige stenen varkens.
Benoit De Freine De bewoners van leefboerderij Casa di Mauro met hun kunstige stenen varkens.

Veiling van kunstige varkens levert 14.210 euro op voor leefboerderij Casa di Mauro

De ‘Pig for Life’ van de Kontichse leefboerderij Casa di Mauro heeft 14.210 euro opgeleverd. Dat bedrag zal gebruikt worden voor de dagbesteding van de bewoners.

Casa di Mauro pakte de afgelopen maanden met een hoogst originele Music for Life-actie. De leefboerderij veilde 46 stenen varkens die door 50 kunstenaars artistiek onder handen waren genomen. Onder meer etster Hilde van den Heuvel, beeldhouwster Olivia Van Impe en ADAMAVA, een Antwerps kunstcollectief met Axel Daeseleire, hadden elk een varken ‘gepimpt’. Vorige week werden de varkens geveild bij Brouwerij De Koninck en dat werd een groot succes. Sommige varkens gingen voor enkele honderden euro’s de deur uit. Alles bij elkaar werd er 14.210 euro ingezameld voor de leefboerderij.

“We zijn ontzettend tevreden met de opbrenst”, zeggen Lieve Debaillie en Petra Nonneman van Casa di Mauro. “We hadden gehoopt op 10.000 euro, dus dit heeft onze verwachtingen overstegen. Het bedrag zal zeker van pas komen om onze bewoners een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. We zijn de kunstenaars en de kopers heel dankbaar, evenals Brouwerij De Koninck, waar we de varkens mochten tentoonstellen en onze veiling mochten organiseren.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer