De politierechter kon niets anders dan de man rijongeschikt te verklaren.
JHM De politierechter kon niets anders dan de man rijongeschikt te verklaren.

28-jarige alcoholverslaafde ‘definitief rijongeschikt’ verklaard... Al mag hij over half jaar toch nog nieuw rijbewijs aanvragen

Een 28-jarige man uit Torhout is door de politierechter in Veurne definitief rijongeschikt verklaard. W.V. kampt namelijk nog steeds met een alcoholverslaving. 

De man werd daarvoor eerder al veroordeeld toen hij op 5 mei 2018 in Kortemark van de weg af ging, enkele paaltjes en een boom ramde en op zijn dak eindigde. Hij bleek 2.55 promille in zijn bloed te hebben. De deskundige was onverbiddelijk: bij zijn onderzoek stelde hij vast dat W.V. nog steeds de sporen van zijn verslaving droeg. “Nochtans is hij op goede weg en neemt hij nu Antabuse (een medicijn waar je ziek van wordt als je toch alcohol drinkt, red.) om de lust in alcohol weg te nemen. De gevolgen voor hem zijn nu al erg groot: zijn auto was total loss, hij heeft die paaltjes eigenhandig hersteld, zijn vrouw scheidde van hem en hij dreigt nu ook in de problemen te raken op zijn werk.”

Vier proeven

De rechter kon evenwel niets anders dan de deskundige te volgen. W.V. is definitief rijongeschikt verklaard, al is dat een relatief begrip. Na 6 maanden zal hij opnieuw zijn rijbewijs kunnen aanvragen. Dan moet hij wel opnieuw onderzocht worden en moet de deskundige hem wél geschikt verklaren.  Ook moet hij eerst de vier proeven (theoretisch en praktisch rijexamen, en medische en psychologische test) tot een goed einde brengen vooraleer hij zijn rijbewijs kan terugkrijgen.

W.V. kreeg ook 3 maanden cel met uitstel, een werkstraf van 150 uren en 135 dagen rijverbod, waarvan 115 met uitstel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer