Jay Seynaeve, Steve Brown en Jan Seynaeve organiseren op 9 juni voor het eerst een streetkarting op bedrijventerrein Wijnendale
Joke Couvreur Jay Seynaeve, Steve Brown en Jan Seynaeve organiseren op 9 juni voor het eerst een streetkarting op bedrijventerrein Wijnendale

Bedrijventerrein Wijnendale wordt racecircuit voor één dag: “Karten op de openbare weg, leuk toch?”

Bedrijventerrein Wijnendale wordt op zondag 9 juni even een racecircuit. Enkele lokale ondernemers slaan de handen in elkaar om er een kartingevent te organiseren. Een primeur voor Roeselare. Zowel ervaren karters als amateurs komen aan hun trekken. De organisatoren hopen van de streetkarting een jaarlijkse traditie te maken op Vaderdag.

“Zijn niet alle mannen gek op al waar een motor in zit?”, knipogen organisatoren Jan Seynaeve van SJ decor en Steve Brown van Ftc Wheels. Steve is rallypiloot, Jan is zijn copiloot en de link met karting is er met Jay, de zoon van Jan, die deelneemt aan kartwedstrijden. “Het leek ons wel leuk om in eigen stad een outdoor karting te organiseren en zondag 9 juni, Vaderdag, leek ons het ideale moment.”

Het duo klopte aan bij Siebert Verfaillie van Kart-events, die al vijftien jaar gespecialiseerd is in zulke organisaties. “Ik ben actief in België en Nederland, maar heb nog nooit in mijn eigen Roeselare een streetkarting georganiseerd”, zegt Siebert. “Tof dus dat het eindelijk zo ver is. In de voormiddag is er de hoofdwedstrijd voor mensen met ervaring. In de namiddag is er de fun en business race voor verenigingen, bedrijven en vrienden die ook eens willen ervaren hoe het is om te rijden op een outdoor circuit.”

Deels op de openbare weg

Dat circuit bevindt zich in de Wijnendalestraat, op het bedrijventerrein. “Het parcours is negenhonderd meter lang”, weten Jan en Steve. “Het loopt voor een stuk op de openbare weg, maar grotendeels over private parkings. We zijn dankbaar dat onze buren beMatrix en Creative Textiles hun terrein willen openstellen. Voor de veiligheid wordt het parcours omzoomd met nadarhekken en ook de nodige brandblussers zullen aanwezig zijn. We worden gesteund door Redbull, die het parcours zal aankleden met een opblaasbare boog en voor het podium zorgt.”

Inschrijven

Aan beide races kunnen maximaal 32 ploegen deelnemen. “De inschrijvingen lopen vlot binnen. Dat heb ik nog niet vaak gezien”, geeft Siebert toe. “De fun en business race zal snel volzet zijn”, pikken Jan en Steve in. “De main race is iets moeilijker, maar als we samen vijftig teams aan de start krijgen, zullen we tevreden zijn. Zo’n team telt trouwens minstens twee en maximum zes mensen. Wat we aan toeschouwers mogen verwachten is ook voor ons een vraagteken.” Maar Streetkarting Roeselare moet een echte gezinsactiviteit worden. “Bij regen kunnen bezoekers schuilen in een loods, want zelfs dan kan het event doorgaan. Regenjas aan en rijden maar.”

Inschrijven voor Streetkarting Roeselare kan op www.kart-events.be of 0479/92.90.70. Deelnemen aan de main race kost 399 euro, voor de fun & business race betaal je 325 euro, kart, helm en overall inbegrepen. Je moet wel minstens 16 jaar zijn. Het eerste geronk van motoren zal te horen zijn rond 10 uur, wanneer de karters met ervaring hun kwalificatie rijden. De wedstrijd start om 11 uur en duurt drie uur. De kwalificaties voor de fun en business race starten om 14.30 uur, hun twee uur durende race om 15.30 uur. Meer info op de Facebookpagina Streetkarting Roeselare.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer