Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Bende drugsdealers uit Kortemark veroordeeld tot zware celstraffen

Zeven mannen uit Kortemark zijn op de Veurnse rechtbank veroordeeld voor het dealen van 10 kilo speed. Ze kregen straffen van 18 maanden cel met uitstel tot tot 30 maanden effectief. Drie auto’s werden verbeurd verklaard.

Twee bendeleiders hadden volgens hun verklaringen financiële problemen en begonnen naar eigen zeggen daarom speed te verkopen om snel geld te verdienen. Geregeld reden ze samen of met een van de vijf andere beklaagden, naar Gent en Amsterdam om de drugs in grote hoeveelheden aan te kopen. Vervolgens verdeelden ze die over de andere bendeleden, die de speed verder verkochten of zelf gebruikten. Volgens het openbaar ministerie leverden de vijf andere bendeleden ook hand- en spandiensten aan de bendeleiders, zoals een auto uitlenen of geld uit lenen ter aankoop van grote hoeveelheden speed. De beklaagden gaven alle zeven hun betrokkenheid toe. 

De rechter veroordeelde een bendeleider tot 30 maanden effectieve celstraf gezien zijn strafblad en omdat hij opnieuw dealde tijdens zijn voorlopige invrijheidstelling. Een ander kopstuk kreeg 2 jaar cel met uitstel onder voorwaarden. Andere bendeleden kregen straffen tot 18 maanden of 12 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. Voorts sprak de rechter nog 8 maanden effectieve celstraf uit voor een beklaagde die verstek liet en een straf van 3 maanden cel met uitstel voor een beklaagde met een beperkte rol. De rechter liet ook drie auto’s die gebruikt werden bij de drugshandel verbeurd verklaren, net zoals enkele duizenden euro’s drugsgeld.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer