-
thinkstock -

Bib opent deuren voor allerkleinste ‘lezertjes’

De bibliotheek van Kortemark organiseert op zaterdag 18 mei voor het eerst de Boekstartdag. 

De vzw Klinkklank komt een workshop geven aan ouders van baby’s tot 8 maanden of van peuters tussen 8 en 18 maanden. De jonge papa’s en mama’s gaan aan de slag met allerlei leuke boekjes en leren hoe ze hun baby en peuter op zo’n jonge leeftijd al kunnen verwennen met voorlezen. De babyworkshop begint om 9 uur en duurt tot 10 uur. Aansluitend begint de peuterworkshop, die duurt tot 11 uur. Voor beide workshops kan je terecht in de leeszaal van de bibliotheek, Torhoutstraat 7 in Kortemark.

Boekstart is een initiatief van ‘Iedereen Leest’, dat zich met bibliotheken over heel Vlaanderen verbindt. Alle aangesloten bibliotheken krijgen een babypakket met knisperboekjes om via Kind en Gezin uit te delen aan ouders van een baby van zes maanden. Op de leeftijd van 15 maanden krijgen de ouders een uitnodiging om een peuterpakket met een aantal kartonnen boekjes te komen afhalen in de bibliotheek.

Vooraf inschrijven voor de workshop is gratis, maar wel noodzakelijk, en kan via webshop.kortemark.be. Voor meer info kan je terecht in de bibliotheek zelf of via 051/56.88.27 of bibliotheek@kortemark.be .

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer