De gemeenteraad van Kortemark sprak zich uit in een geheime stemming
TVA De gemeenteraad van Kortemark sprak zich uit in een geheime stemming

Flauwe plezante stemt tijdens geheime stemming in gemeenteraad op ‘Tante Rosa’ en ‘Kabouter Plop’

Een raadslid heeft zich van zijn of haar flauwste kant laten zien. Tijdens een geheime stemming over de vertegenwoordiging in een sociale huisvestingsmaatschappij, bracht iemand een stem uit op ‘Tante Rosa’ en ‘Kabouter Plop’.

De sociale huisvestingsmaatschappijen Izegemse Bouwmaatschappij en De Mandelbeek smelten samen. De gemeenteraad moest zich dan ook buigen over alle kandiderende raadsleden om in de algemene vergadering en raad van bestuur te zetelen. In een geheime zitting konden alle 23 raadsleden hun stem uitbrengen. Maar toen gemeenteraadsvoorzitter Ronny Vierstraete (Open Vld) de resultaten voorlas, keken enkele aanwezigen met een vragende blik om zich heen. “Tante Rosa, één stem”, sprak Vierstraete bij de stemming over de vertegenwoordiging in de algemene vergadering. En bij de stemming over de raad van bestuur volgde opnieuw een vreemde stem: “Eentje voor Plop”, aldus Vierstraete. Kennelijk heeft een raadslid zelf een naam onder het rijtje kandidaten geschreven en aangevinkt. Welk raadslid de flauwe mop uithaalde - niemand moest er trouwens om lachen - is niet geweten, aangezien de stemming geheim was. Voor de volledigheid: schepen Stefaan Vercooren (Open Vld) en Jelle Vercoutere (CD&V) haalden de meeste stemmen binnen. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • chris delanghe

    Dat is een perfekte illustratie hoe het er in de (dorp/stads) politiek aan toe gaat. Een grote klucht. Ik ken er bij ons ook een paar. De grootste leeglopers die met de meest idiote dingen bezig zijn. De place to be waar de postjes aan de lopende band worden gecreerd, bedacht en uitgevonden om de vriendjes aan een dik betaald postje te helpen..

  • Karine Roeland

    De politiek zit vol met Pinokkio's. De gemeenteraad kon er niet mee lachen. Burgers kunnen met de beslissingen van de gemeenteraad ook niet lachen.

Lees meer