7  Wie in het leger wou, moest uiteraard eerst wat discipline tonen. Student Robrecht D’Haene aanschouwt de troepen.
Sam Vanacker Wie in het leger wou, moest uiteraard eerst wat discipline tonen. Student Robrecht D’Haene aanschouwt de troepen.

Kinderen proeven van avontuurlijke beroepen tijdens buitenspeeldag op speelplein Zoeber

Het Huis van het Kind van Hooglede heeft woensdagnamiddag samen met het zevende jaar kinderverzorging van het MMI in Kortemark een buitenspeeldag georganiseerd op speelplein Zoeber voor 278 kinderen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar.

De officiële Vlaamse buitenspeeldag is dan wel pas op 24 april, maar in Hooglede zorgen de leerlingen van het MMI elk jaar voor een opwarmertje de maand voordien. Al hangt daar wel wat van af. “We komen met de hele klas onze geïntegreerde proef afleggen”, legt Robrecht D’Haene van het zevende jaar Kinderverzorging uit. “Verdeeld in groepjes werken we elk een namiddagactiviteit uit die we hier in de praktijk brengen met de kinderen. Terwijl we bezig zijn, worden we beoordeeld door onze leerkrachten en door de vaste monitoren van het speelplein.”

De officieuze buitenspeeldag stond dit keer in het teken van avontuurlijke beroepen. Robrecht en zijn collega’s gingen voor het thema soldaat en speelden oorlogje met de kinderen, terwijl andere groepjes dan weer uitgedost waren als agenten, brandweerlui of circusartiesten. 

7 De buitenspeeldag op speelplein Zoeber, een samenwerking tussen het Huis van het Kind en het MMI van Kortemark, werd een succes.
Sam Vanacker De buitenspeeldag op speelplein Zoeber, een samenwerking tussen het Huis van het Kind en het MMI van Kortemark, werd een succes.
7 De buitenspeeldag op speelplein Zoeber, een samenwerking tussen het Huis van het Kind en het MMI van Kortemark, werd een succes. Hier zien we een onderdeeltje van de circusopdracht
Sam Vanacker De buitenspeeldag op speelplein Zoeber, een samenwerking tussen het Huis van het Kind en het MMI van Kortemark, werd een succes. Hier zien we een onderdeeltje van de circusopdracht
7 Twee politieagentes van het MMI in actie op de buitenspeeldag van speelplein Zoeber
Sam Vanacker Twee politieagentes van het MMI in actie op de buitenspeeldag van speelplein Zoeber
7 Wie in het leger wou, moest uiteraard eerst wat discipline tonen.
Sam Vanacker Wie in het leger wou, moest uiteraard eerst wat discipline tonen.
7 Deze kinderen hadden het alvast erg naar hun zin bij het leger.
Sam Vanacker Deze kinderen hadden het alvast erg naar hun zin bij het leger.
7 De buitenspeeldag op speelplein Zoeber, een samenwerking tussen het Huis van het Kind en het MMI van Kortemark, werd een succes.
Sam Vanacker De buitenspeeldag op speelplein Zoeber, een samenwerking tussen het Huis van het Kind en het MMI van Kortemark, werd een succes.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer