Charlotte Vereecke en Wouter Degryse hebben zopas een nieuwe wijnshop geopend.
Joke Couvreur Charlotte Vereecke en Wouter Degryse hebben zopas een nieuwe wijnshop geopend.

Koppel serveert visgerechten in pop-uprestaurant op geheime locatie: “Met VIS. willen we de sfeer van Ibiza naar Roeselare halen”

Een geheim restaurant waarvan je de locatie pas krijgt na reservatie. Wouter Degryse en Charlotte Vereecke van wijnhandel Thyrsus hebben er vorig jaar al mee geëxperimenteerd. Het verborgen pop-uprestaurant werd een overdonderend succes, waardoor een vervolg niet kon uitblijven. VIS. zit opnieuw op een geheime plek en zal de sfeer van Ibiza uitstralen. Het koppel serveert van 25 mei tot en met 18 augustus elk weekend een lunchformule met alleen maar visgerechten. Het koppel heeft bovendien deze week een wijnshop geopend.

Wouter en Charlotte hebben drie jaar geleden wijnhandel Thyrsus, gespecialiseerd in aparte Europese wijnen, opgestart. Ze organiseren blind tastings, workshops en  wijnwoensdagen in een pop-upwijnbar bij Julien op De Munt en El Dorado in Zwevegem,... “We gaan volledig voor ons eigen verhaal, zonder veel compromissen. Niemand zit te wachten op de zoveelste wijnhandel, dus moeten we ons onderscheiden”, zegt Wouter. En die visie werkt.

Vijfgangenmenu

Vorig jaar organiseerden Wouter en Charlotte voor het eerst een ‘pop-upsupperclub’, een restaurant in het verborgene. “WILD. was een enorm succes en in een mum van tijd volzet”, vertelt Wouter. “We kregen vaak te horen dat het concept uniek was, iets wat je alleen in grootsteden vindt. Een totaalbeleving creëren met lekkere wijnen als basis is echt ons ding en het smaakte naar meer.” Van 25 mei tot en met 18 augustus kun je elke zaterdag en zondag lunchen bij VIS. Voor een vijfgangenmenu betaal je 45 euro. Terwijl er vorige keer uitsluitend wild geserveerd werd, gaat Wouter deze keer aan de slag met vis, schelp- en schaaldieren, in combinatie met een mooie wijnselectie. Ook deze keer blijft de locatie voorlopig geheim. “Het adres geven we pas enkele dagen voor de reservatiedatum vrij”, legt Wouter uit. “De mensen die WILD. hebben bezocht, kregen eerst de kans ook nu aan te sluiten bij het VIS-verhaal. De overblijvende couverts stellen we nu open en opnieuw komen de reservaties vlot binnen.”

Nieuwe winkel

Het koppel zet met VIS. zet nog meer in op beleving. “De keuken wordt meer geïntegreerd in het concept. Daarnaast hebben we beiden ons hart verloren aan Ibiza. We willen dat prachtige eiland, die typische sfeer, met VIS. naar Roeselare halen. VIS. wordt ook meer dan alleen een restaurant, want Charlotte koppelt er ook een shop aan met juwelen, accessoires, kledij en handtassen van Perla d’Isla.”

En er is nog meer. Thyrsus won begin dit jaar tijdens de Roeselare Awards de award voor winkelbeleving, zonder dat er een fysieke winkel is. “Die award heeft ons een enorme boost gegeven. Het was een bevestiging dat we goed bezig zijn”, besluit Wouter. “Het was ook een zetje om voor een echte winkel te gaan. We vonden een locatie met cachet, een pand met een mooie gevel en sinds deze week is de winkel geopend in de Godshuislaan 41.”

Meer info op de Facebookpagina VIS. en www.thyrsus.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer