Een wagen van de politie Westkust raakte bij de achtervolging beschadigd, net als op dit archiefbeeld.
Bart Boterman Een wagen van de politie Westkust raakte bij de achtervolging beschadigd, net als op dit archiefbeeld.

Man geïnterneerd na wilde achtervolging van 60 kilometer

De Brugse raadkamer heeft een 41-jarige man uit Ardooie geïnterneerd na een wilde achtervolging van zestig kilometer tussen Oostduinkerke en Lichtervelde. De gerechtspsychiater stelde vast dat Karl V. psychische problemen heeft en ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten.

Een motard van de politiezone Westkust zag Karl V. op zaterdag 5 januari op het Europaplein in Oostduinkerke rijden. Omdat de uitlaat van zijn wagen op de grond hing, wilde de agent hem controleren. V. stoof er echter vandoor. Hij toonde regelmatig zijn middenvinger aan de politie. Via Oostduinkerke reed de veertiger naar Nieuwpoort, waar hij de E40 opreed. Daar kregen verschillende ploegen van de lokale politie bijstand van hun federale collega’s. V. wist van geen ophouden en reed verder richting Brugge.

Hij nam de wisselaar van de E40 naar de E403 en werd uiteindelijk in Lichtervelde geklist na een aanrijding. Twee politiewagens sloten V. in en reden hem klem, na een achtervolging van zestig kilometer. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij gevlucht te zijn wegens familiale problemen. De man had ook gedronken. De onderzoeksrechter kon niet lachen met zijn fratsen en hield hem aan op verdenking van gewapende weerspannigheid. Na meer dan vijf maanden voorhechtenis werd Karl V. vrijdagmorgen geïnterneerd. Er komt dus geen publiekelijk proces.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer