Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.

Man krijgt voorwaardelijke celstraf van vijf jaar voor misbruik van stiefdochter

Een 40-jarige man uit Roeselare heeft in de Brugse rechtbank een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar gekregen voor de verkrachting en aanranding van zijn stiefdochter. W.V. begon het meisje te misbruiken toen ze in het zesde leerjaar zat.

De ouders van het slachtoffer deden in maart 2017 aangifte bij de politie in Wingene. Het toen 14-jarige meisje had verteld aan haar vader dat ze de voorbije jaren seksueel misbruikt was door haar stiefvader. W.V. betastte haar niet alleen, maar penetreerde zijn stiefdochter ook met zijn vingers. Volgens het slachtoffer had haar stiefvader haar gezegd dat hij haar “iets wilde bijleren”. Het kind werd misbruikt in bad, maar ook eens toen ze mee was met de vrachtwagen. 

De man bekende de feiten, maar beweerde dat dit maar drie keer gebeurd was. Van verkrachting was volgens hem geen sprake. De rechtbank oordeelde anders en veroordeelde de man voor verkrachting van het meisje tussen 2012 en 2016. M.V. zat twee maanden in voorhechtenis en volgde na zijn vrijlating zijn voorwaarden goed op. De rechter legde hem daarom vijf jaar cel volledig voorwaardelijk op. Het slachtoffer en haar vader kregen een schadevergoeding van respectievelijk 2.000 euro en 750 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer