Rik samen met de bewoners van de leefgroep waar hij werkzaam is
de Vleugels Rik samen met de bewoners van de leefgroep waar hij werkzaam is

Opvoeder Rik fietst 2.000 kilometer naar Compostella om geld in te zamelen voor belevingstuin de Vleugels waar hij werkt

Op 11 juni vertrekt Rik Descamps (59) uit Poperinge samen met tien andere mensen aan de Sint-Jacobskerk in Ieper richting Compostella. Om en bij de 2.000 kilometer zullen ze rijden. Zijn doel? 2.000 euro inzamelen voor de belevingstuin in de Vleugels in Klerken waar hij werkt als opvoeder.

Rik werkt tien jaar in zorgcentrum de Vleugels in Klerken. “We hebben al een tuin met een schommel en trampoline, maar niet al onze bewoners kunnen daarvan genieten door hun beperking”, weet Rik. “Daarom plannen we een belevingsgerichte tuin waar we de zintuigen zullen prikkelen. Ik denk maar aan een vlinderboom, wat rustbanken of buizen met balletjes die geluid maken. Het moet een plaats worden waar onze bewoners graag naartoe komen. Het is beter dat ze buiten vitamine D opsnuiven dan dat we hen die extra moeten toedienen.” 

Om de directie te helpen bij die investering gaat Rik een sportieve uitdaging aan. “Ik ben lid van de Krombeekse Pedaaltrappers met wie ik wekelijks vijftig kilometer fiets. Het leek me wel een leuk idee om een lange afstand te fietsen. Samen met tien mensen van verschillende Okra-afdelingen in West-Vlaanderen vertrekken we op 11 juni naar Compostella. Dat is een tocht van 2.000 kilometer. Gemiddeld zullen we per dag 135 kilometer rijden. Na tien dagen hopen we in Spanje aan te komen. Daar zullen we het vermoedelijk lastig krijgen. We hebben dan al een grote afstand afgelegd alvorens de bergen in te duiken. Maar we zijn gemotiveerd. Uiteraard volstaat die wekelijkse 50 kilometer niet om me voor te bereiden. Ik train twee tot drie keer per week en leg dan het parcours van Gent-Wevelgem af. Hopelijk slaag ik in mijn doel om enerzijds Compostella te bereiken en anderzijds 2.000 euro bijeen te krijgen.”

Hoe je kan sponsoren vind je op de Facebookpagina van de Vleugels. Half juni begint Rik ook zijn blogpagina ‘De tuin van Compostella’. Bellen kan op 051/50.12.12

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer