4 Philippe Missiaen en Mieke Vanlerberghe organiseren het verjaardagsfeest waar Emma zo van droomde ten voordele van Make-a-Wish.
Joke Couvreur Philippe Missiaen en Mieke Vanlerberghe organiseren het verjaardagsfeest waar Emma zo van droomde ten voordele van Make-a-Wish.

Ouders organiseren Em’s 21 ten voordele van Make-a-Wish: “Voor ze insliep, zei Emma nog dat we haar 21ste verjaardag niet mochten vergeten”

Mieke Vanlerberghe en Philippe Missiaen eren op 9 november hun overleden dochter Emma met een groots verjaardagsfeestje. “Voor ze insliep, zei Emma nog dat we haar 21ste verjaardag niet mochten vergeten.” Daarom organiseren ze een spetterende fuif in Trax ten voordele van Make-a-Wish, het goede doel waarvoor Emma vorig jaar zelf nog een snoepjesverkoop heeft heorganiseerd.

Emma was amper 17 toen ze te horen kreeg dat ze een hersentumor had. Drie jaar heeft ze een ongelijke strijd gevochten, maar genoot tegelijkertijd keihard van het leven. Dankzij Make-a-Wish, die de hartenwensen waarmaakt van kinderen met een levensbedreigende ziekte, kon ze in 2016 naar Tomorrowland te gaan en haar grote idool Dimitri Vegas te ontmoeten. Dat is Emma nooit vergeten en eind september 2018 organiseerde ze, in het kader van Music for Life, nog een snoepjesverkoop ten voordele van Make-a-Wish. 

4 Dankzij Make-a-Wish ontmoette Emma in 2016 haar grote idool Dimitri Vegas.
RV Dankzij Make-a-Wish ontmoette Emma in 2016 haar grote idool Dimitri Vegas.

De Warmste Week

De Warmste Week heeft Emma helaas niet gehaald. Op 16 oktober verloor ze de strijd, maar niet voor haar ouders beloofd hadden de snoepjesverkoop verder te zetten. Mieke en Philippe stonden tijdens De Warmste Week in domein Puyenbroeck op het podium met een cheque van 27.442 euro. “We kregen ondertussen bericht van Make-a-Wish dat die centjes al voor het eerst gebruikt zijn om een hartenwens te vervullen. Het doet ons echt deugd dat we hiervan op de hoogte worden gehouden”, vertellen Mieke en Philippe.

4 Kippenvel op het podium van De Warmste Week.
Gianni Barbieux Kippenvel op het podium van De Warmste Week.

Verjaardagsfeest

Nog tijdens de snoepverkoop had het koppel al besloten ook dit jaar weer iets te doen voor Make-a-Wish en voor Emma. “Emma heeft altijd gezegd dat ze een groot feest wou voor haar 21ste verjaardag”, gaan Mieke en Philippe verder. “Net voor ze insliep, zei ze nog dat we die verjaardag niet mochten vergeten. We willen haar dan ook het feest geven dat ze verdient en koppelen dat aan Make-a-Wish.” Op woensdag 6 november zou ze 21 worden, dus de 9de november leek perfect. Mieke en Philippe boekten de nieuwe polyvalente zaal en de lounge op Trax, legden een hamburgerkraam vast en gingen op zoek naar dj’s. “In oktober 2017 ging ik samen met Emma en haar vriendin Céline naar een opname van het één-programma Steracteur Sterartiest. We leerden er producer Nicolas Geniets kennen en Emma hield nadien ook contact met hem”, vertelt Mieke. “We hebben wel ervaring met fuiven, maar niet met het organiseren ervan en hij leek dankzij zijn connecties in de muziekwereld de geknipte persoon om ons te helpen. Dankzij hem kunnen we Peter Hoogland, Yves Deruytter en Sven Lanvin op de affiche zetten. Ook Roeselarenaar Vincent Lefere komt plaatjes draaien.”

4 Emma Degryse.
RV Emma Degryse.

Vrijwilligers gezocht

De eerste reacties zijn alvast hartverwarmend. Op Facebook wordt het evenement volop gedeeld en zelfs vanuit Studio Brussel vroegen ze al om affiches. “We hebben zelfs gehoord dat een jeugdbeweging uit Ledegem hun eigen fuif verzet omdat ze allemaal naar Em’s 21 willen komen. Het wordt een emotionele dag, maar we gaan er alleszins van genieten. We moeten, voor Emma.”

Em’s 21 vindt plaats op zaterdag 9 november in de nieuwe zaal op de Traxsite. Kaartjes kosten tien euro en zijn nu al te verkrijgen bij Emma’s ouders, in de Mokkabar en bij Rania’s Hairstudio. Aan de deur betaal je twaalf euro. Meer info op het Facebookevenement Em’s 21 op www.facebook.com/events/2268583583407094/. Mieke en Philippe zoeken nog vrijwilligers om de bar te bemannen tussen 0.30 en 4 uur en ook security. Wie hen kan helpen, kan contact opnemen op 0472/77.52.65.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer