De politiecombi raakte van de weg af en kwam tot stilstand tegen een boom.
JHM De politiecombi raakte van de weg af en kwam tot stilstand tegen een boom.

Politiecombi knalt tegen boom tijdens patrouille: twee inspecteurs gewond naar ziekenhuis

In de Roeselarestraat in Diksmuide is zondagmorgen een combi van de politiezone Polder tegen een boom gereden. De twee inspecteurs zouden net een wagen langs de kant zetten voor een controle. Ze werden gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval vond omstreeks 8.30 uur plaats. Volgens korpschef Johan Geeraert van de politiezone Polder waren zijn inspecteurs een wagen aan het volgen met het oog op een controle. “Het ging voor de duidelijkheid niet om een achtervolging”, zegt hij. “Mijn mensen hadden de bestuurder ook nog niet gesommeerd om te stoppen.” In een zwakke bocht langs de Roeselarestraat ging het plots mis. De politiecombi raakte van de rijbaan af en kwam tot stilstand tegen een boom. De twee inspecteurs raakten gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeerden volgens hun korpschef niet in levensgevaar. “Het kon erger, maar toch liggen twee van mijn mensen in het ziekenhuis en zijn we een combi kwijt. Zoiets maak je als korps nooit graag mee.” Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Agenten van de nabijgelegen politiezone Spoorkin deden de vaststellingen ter plaatse, zoals de procedure het voorschrijft.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Vandriessche

    Zeker en vast een vreemd ongeval en dan nog in de vroege morgen! Maar ja, politie-combi's zijn dan ook niet altijd in orde qua wettelijke uitrusting en vooral de banden zijn knelpunten. Besparen op verkeerde punten kan mensenlevens kosten.

  • Jan Van Gent

    Hebben ze ook moeten blazen zoals elke andere burger ? Een combi met kletse banden ? Hoe kan je anders in een flauwe bocht tegen den boom schuiven . Slechte banden en overdreven snelheid maar ja de arme der weer mag altijd net iets meer dan de burger. En dan nog 2 weken congé omdat hun ego geraakt is : )

Lees meer