Professionele paardenkweker krijgt celstraf voor slagen op ruiterevent

Een 56-jarige professionele paardenkweker heeft een celstraf van 4 maanden en 400 euro boete gekregen nadat hij een fotograaf twee klappen verkocht op een ruiterevent in Torhout.

De feiten dateren van 23 juli 2017 en gebeurden op de Flandria Ranch in Torhout. Daar eindigde toen net een driedaags event. “Mijn cliënt heeft een grote passie als fotograaf bij sportevenementen en was al enige tijd verbonden aan de West-Vlaamse Unie voor de Ruitersport”, sprak de advocaat van slachtoffer N.C. “Hij was ook aanwezig op de manege in Torhout. De man voorziet altijd talrijke foto’s van de ruiters en amazone en biedt die na afloop te koop aan in zijn stand. Er stond na de finales al een lange rij aan zijn stand van geïnteresseerde kopers. Maar W.V. had geen zin om te wachten. Hij wilde de foto’s van zijn dochter meteen hebben en stak de ganse rij voorbij. N.C. heeft hem duidelijk gemaakt dat hij zijn beurt moest afwachten, en enkele weken geleden waren er op de jumping in Waregem ook al problemen geweest met W.V. Die reageerde agressief en heeft de fotograaf twee slagen verkocht in het gezicht. U moet weten: W.V. is een boom van een vent: 1m90 groot en 110 kilogram zwaar. Mijn cliënt was weerloos tegen hem. Hij kon vier dagen niet werken en durfde nadien niet meer naar de 13 laatste events dat jaar. Uiteindelijk besloot hij uit pure angst zijn hobby stop te zetten. Want W.V. heeft meer dan 60 paarden in zijn kweekprogramma en is erg gekend. Bijna niemand wou getuigen tegen hem. Die stopzetting zorgde natuurlijk voor heel wat inkomstenverlies en daarom vorderen we 5.700 euro.” De advocaat van W.V. vroeg de vrijspraak maar ving bot.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer