3 De brandweer verwijderde het dak van de Renault Clio om de bestuurder zo omzichtig mogelijk uit het voertuig te kunnen halen.
Hans Verbeke De brandweer verwijderde het dak van de Renault Clio om de bestuurder zo omzichtig mogelijk uit het voertuig te kunnen halen.

Vorig jaar al een broer verloren, nu ongeval met andere broer

Wayne Piccavet (38) uit Handzame kreeg zaterdagmorgen in alle vroegte slecht nieuws. Zijn stiefbroer Rino (55) uit Otegem raakte vrij ernstig gewond bij een ongeval in Staden, vlakbij de grens met Roeselare. De man kwam er in botsing met een tegenligger die nadien verklaarde in slaap te zijn gevallen. “Vorig jaar verloor ik al een broer bij een ongeval en nu gebeurt dit”, zegt Wayne.

Rino Piccavet reed vrijdagavond naar zijn broer in Handzame, om er nog wat te slapen voor het duo in het holst van de nacht naar een rommelmarkt zou vertrekken op de transportzone LAR in Rekkem. “Maar omdat het daar zo bitter koud was, kraamden we vroeger op dan voorzien om weer naar Handzame te rijden”, zegt Wayne. “Rond half zeven vertrok Rino weer naar Otegem. Een kwartier later was er die klap.”

Tintelingen in de benen

Rino Piccavet was verrast toen hij langs de Diksmuidsesteenweg in Staden geconfronteerd werd met een tegenligger die afweek van z’n rijvak. Een botsing was onvermijdelijk. De Renault Clio van Piccavet en de Renault Kangoo van de tegenligger raakten elkaar links vooraan. Een afstand van zowat vijftig meter gaapte nadien tussen beide wrakken. De hulpdiensten werden gealarmeerd door een ambulancier die toevallig passeerde. Omdat Rino Piccavet klaagde over tintelingen in de benen, besliste de MUG-arts dat de man zo omzichtig mogelijk uit zijn wagen moest gehaald worden. Daartoe verwijderde de brandweer het dak van de Renault Clio. De bestuurder van de Renault Kangoo liep lichte verwondingen op. Hij kon zelf uit z’n wagen stappen. De Diksmuidsesteenweg was enkele uren afgesloten voor alle verkeer, tussen het kruispunt met de Rijksweg en de rotonde in Sleihage.

3 Ook de Renault Kangoo van de tegenligger die van z'n vak afweek, raakte serieus beschadigd.
Hans Verbeke Ook de Renault Kangoo van de tegenligger die van z'n vak afweek, raakte serieus beschadigd.

Nieuwe mokerslag

“Mijn broer was even buiten bewustzijn”, zegt Wayne, die nadien toch snel kon gebeld worden en zich vervolgens met zijn echtgenote naar Staden repte. “Het was een ferme klap. Hopelijk mag hij volledig herstellen maar het is nog even afwachten.” Voor Wayne is het ongeval van Rino een nieuwe mokerslag. In de zomer van vorig jaar verloor de man een andere broer, ook bij een ongeval.

3 De Diksmuidsesteenweg was enkele uren afgesloten voor alle verkeer, tussen het kruispunt aan de Expohallen en de rotonde in Sleihage.
Hans Verbeke De Diksmuidsesteenweg was enkele uren afgesloten voor alle verkeer, tussen het kruispunt aan de Expohallen en de rotonde in Sleihage.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer