Wout Kerkaert scoorde Europees met zijn wetenschapskennis
't Saam campus Alloysius Wout Kerkaert scoorde Europees met zijn wetenschapskennis

Wout behaalde met zijn team zilver op de Europese Wetenschapsolympiade

Wout Kerkaert uit Beerst zit in het zesde jaar wetenschappen-wiskunde aan ’t Saam campus Aloysius. Met zijn team strandde hij op de tweede plaats op de Europese Wetenschapsolympiade die in het Portugese Lissabon plaatsvond.

Aan die Olympiade deden 50 teams uit 24 Europese landen mee. België vaardigde een Vlaamse en Waalse groep met telkens drie personen af. Wout zat in het team met Jan Livens van het College in Schoten en Quinten Luyten van OLV Presentatie uit Sint-Niklaas. “Vorige zomer mocht ik al naar Iran om mee te doen aan een internationale Biologie Olympiade”, vertelt Wout. “Nu mocht ik voor de tweede keer mijn koffers pakken. Natuurwetenschappen en technologie zijn twee domeinen die me ontzettend interesseren. De wedstrijd bestond uit twee delen. In een eerste opdracht onderzochten we de herkomst en kwaliteit van kurk. Bepaalde schimmels op kurk zorgen ervoor dat wijn kan bederven. Daarnaast onderzochten we hoe ze in Portugal energie opwekken met behulp van zeegolven. We ontdekten ook welke algen het beste geschikt zijn om zware metalen uit afvalwater te halen. Tot slot vergeleken we het DNA van twee moeilijk te onderscheiden mosselsoorten.” Het Vlaamse team behaalde dus zilver maar ook het Waalse team deed het niet slecht met een derde plaats. De Duitsers wonnen de Europese competitie.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer