Vlnr. Hanne en Lens met dochtertjes Nina en Ella, en Matthijs en Floor met baby Niene.
Joke Couvreur Vlnr. Hanne en Lens met dochtertjes Nina en Ella, en Matthijs en Floor met baby Niene.

Zussen bevallen op zelfde dag in zelfde ziekenhuis van dochtertje (en zelfs de naam die ze kozen blijkt bijna identiek)

Oké, ze zijn zussen en hebben dezelfde smaak. Toch hadden de West-Vlaamse Floor (27) en Hanne (29) Uyttenhove nooit gedacht dat ze voor hun baby's quasi dezelfde naam in gedachten hadden. Nog meer toeval? De twee bevielen afgelopen dinsdag luttele uren na elkaar in hetzelfde ziekenhuis.

Eerst was er Nina, een wolk van een baby van 49,5 centimeter en 3 kilogram, en het tweede dochtertje van Hanne Uyttenhove en partner Lens. Een paar uur later mochten Floor Uyttenhove en vriend Matthijs op dezelfde materniteit, in het AZ Delta in Roeselare, Niene verwelkomen. De komende jaren kunnen de twee meisjes op 14 mei hun verjaardagen dus gewoon samen vieren, want het zijn nichtjes. Niet dat hun moeders die gelijktijdige zwangerschappen onderling 'bekokstoofd' hadden. Er zat overigens één week tussen de geschatte bevallingsdata van beide zussen. Maar daar stak de natuur een stokje voor.

Ook de namen hadden de mama's niet afgesproken. "We durven weleens in elkaars kleerkast te 'shoppen' en vreesden dat we misschien dezelfde naam in gedachten hadden", zegt Hanne. "Dus gaven we al iéts prijs", pikt Floor in. "Hanne verklapte dat haar kindje een naam van vier letters, eindigend op een a zou krijgen. Ik vertelde op mijn beurt dat wij een naam van vijf letters in gedachten hadden, eindigend op een e. We leken dus op een totaal ander spoor te zitten." Niet dus.

Op het moment dat Floor dinsdag met voorweeën naar het ziekenhuis trok, werd de bevalling van Hanne ingeleid. Nina kwam om 14.31 uur piepen. "Net toen ze me uit het verloskwartier rolden, zagen Lens en ik Matthijs lopen. We wisten meteen hoe laat het was", vertelt Hanne. "Mijn ziekenhuisbed werd tot bij dat van mijn zus gerold. Zo konden we een foto maken van Floor die aan de monitor lag, terwijl ik mijn pasgeboren dochtertje vasthield. Toen ik onthulde dat we 'Nina' gekozen hadden, zei mijn zus direct dat die naam wel héél sterk leek op degene die zij in gedachten hadden." En zo werd om 23.04 uur Niene geboren, met 'statistieken' die amper verschillen van die van haar nichtje: 50,5 centimeter en 3,4 kilogram.

Die identieke geboortedatum en de wel héél gelijkaardige naam: de zussen vinden het niet erg. "Al kan dat wel nog voor de nodige verwarring zorgen, want later zullen ze waarschijnlijk in dezelfde klas zitten", zegt Floor. "Veel mensen denken dat het allemaal opzettelijk is. Ze schrikken er ook niet van, net omdat mijn zus en ik zo'n sterke band hebben. Maar het is echt puur toeval. Hopelijk worden Nina en Niene goede vriendinnen. We vinden het nu al praktisch dat ze straks samen hun communie kunnen vieren. Verjaardagsfeestjes krijgen ze wél apart."

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Verhaest

    Gefeliciteerd met de kindjes

  • Chris Hom

    Proficiat aan de ouders en geniet van deze wondertjes.

Lees meer