Exclusief voor abonnees

An Moerenhout (Groen): “Minister Homans maakte er knoeiboel van”

Brabantse lijsttrekker voor het Vlaams Parlement ziet haar partij klaarstaan om mee in de regering te stappen

Ze legde in juni 2014 zwanger de eed af in het Vlaams parlement. Ondertussen is haar zoon uit de luiers, heeft ze ook een dochter en trekt An Moerenhout uit Leuven de Vlaams-Brabantse lijst voor Groen. Na een tussenstop in de journalistiek en een job als woordvoerder bij Groen bleek de politieke lokroep te sterk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2 An Moerenhout.
Vertommen An Moerenhout.

“Volgens mij is Groen de enige partij die én groen is én sociaal bewogen. Ik ben opgegroeid in de Vlaamse rand in een Volksunie-nest. In die tijd had ik een grote affiniteit met politicus Bart Staes (Groen) en zo kwam ik bij Groen terecht. Geen seconde spijt van gehad. Elke progressieve coalitie die samen met Groen het klimaat en de meest kwetsbare mensen in onze samenleving wil beschermen, kan ik steunen. Het programma van N-VA ligt wel ver van de voorstellen van Groen.”

Is het momentum voor de Groene golf aangebroken?

“Onze partij is absoluut klaar om in een regering te stappen. Als we op 26 mei de goede resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen kunnen herhalen dan zit er een progressieve coalitie in voor Vlaanderen. Persoonlijk sta ik het dichtst bij Bruno Tobback (sp.a) qua ideologie als ik naar de andere partijen kijk. Maar ik heb ook respect voor Ben Weyts van N-VA. Ik zie hem graag bezig in het parlement.”

Stel: je kan één ding veranderen in Vlaanderen. Wat doe je?

“Steeds meer kinderen in Vlaanderen groeien op in armoede. Aan het begin van de legislatuur werd 11 % van de kinderen in armoede geboren. Ondertussen zitten we aan 14 %. We zitten aan een recordaantal van 150.000…Dat is onaanvaardbaar, vooral omdat die kinderarmoede het gevolg is van politieke keuzes. Minister Homans had de kans om noodzakelijke beslissingen te nemen en ze heeft het niet gedaan. Dat is wraakroepend.”

U noemde Liesbeth Homans (N-VA) ooit minister van desintegratie. Staat u nog altijd achter die uitspraak?

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc De Vos

    En als jullie aan de macht komen betalen we ons blauw aan energiemaatregels die niets zullen oplossen als China, India en de VS blijven vervuilen dus stop met die praatjes.

  • Jos Dupont

    Natuurlijk moet er op de N-VA gekapt worden dat is het enige dat de groen al gepresteerd hebben zij zijn de beste !! ( in veel lawaai ) maken .

Lees meer