De vijf artsen van het verenigde buikwandcentrum
AZ Diest De vijf artsen van het verenigde buikwandcentrum

AZ Diest gaat nauwer samenwerken met UZ Leuven

Het AZ Diest slaat de handen in elkaar met het UZ Leuven voor behandelingen en operaties aan de buikwand. Deze operaties worden voortaan uitgevoerd in Diest. De raadplegingen gebeuren in beide ziekenhuizen. Patiënten krijgen de meest gespecialiseerde zorg en hoeven minder lang te wachten.

Het buikwandcentrum verenigt de expertise van Marc Miserez en Nele Van De Winkel (UZ Leuven), Kristof Brutsaert, Stijn Hillewaere en Frédéric Meekers (AZ Diest). Zij geven gespecialiseerde zorg in liesbreuken, navelbreuken, littekenbreuken, stomabreuken, chronische buikwandpijn of andere buikwandaandoeningen.

“Het is belangrijk om onze eigen aanpak te toetsen met die van collega’s. Voortaan vormen we een bredere groep om ervaringen uit te wisselen”, zegt dokter Meekers van de dienst abdominale heelkunde in Diest. “Tijdens teamvergaderingen kunnen we de meest complexe situaties bespreken en in overleg tot de beste oplossing komen.”

Meer info: www.azdiest.be/Buikwandcentrum

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer