Kortenaken start binnenkort met het maaien van de bermen.
rv Kortenaken start binnenkort met het maaien van de bermen.

Bermen maaien vanaf 15 juni

Om de natuur te beschermen, maait de gemeente Kortenaken de bermen zoals vastgelegd in het Vlaams bermbesluit slechts op bepaalde momenten van het jaar. Dit besluit bepaalt dat er in principe pas vanaf 15 juni gemaaid kan worden.

“Binnen het college van burgemeester en schepenen hebben we de planning van de maaibeurten besproken”, zegt schepen van Milieu Griet Vandewijngaerden (sp.a). “Na 15 juni volgt een eerste algemene maaibeurt en waar nodig een tweede maaibeurt na 15 september. Omdat we een fruitgemeente zijn en er zonder bijen geen fruit is, hebben we met het Regionaal Landschap Zuid Hageland afgesproken dat zij enkele bermen afbakenen waar er later in het maaiseizoen wordt gemaaid. Op deze manier kunnen de bijen nog profiteren van de niet gemaaide bermen.”

“Een uitzondering op de start van het maaiseizoen op 15 juni, is de zone van 20 meter rondom een kruispunt. Daar worden de bermen omwille van verkeersveiligheidsredenen en een goede zichtbaarheid op het verkeer al  vanaf 20 mei gemaaid”, besluit schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Kristof Mollu (CD&V). 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer