Drie rioleringsprojecten in het Hageland krijgt subsidies van de Vlaamse regering.
Bollen Drie rioleringsprojecten in het Hageland krijgt subsidies van de Vlaamse regering.

Bijna vier miljoen investeringen voor rioleringswerken in het Hageland

Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft de Vlaamse regering ingestemd met het optimalisatieprogramma 2020 ter waarde van 230 miljoen euro voor projecten van Aquafin. Daarnaast heeft de minister het eerste subsidieprogramma 2019 voor 184 gemeentelijke rioleringsprojecten goedgekeurd. In totaal wordt voor meer dan een half miljard euro geïnvesteerd, waarvan het Hageland een deeltje krijgt.

De Vlaamse overheid ondersteunt de gemeenten in de uitbouw van hun gemeentelijke rioleringsnetten. Door de goedkeuring van het subsidieprogramma 2019 voor de gemeentelijke rioleringen krijgen 184 projecten een subsidie van 75 procent van de rioleringskosten. Die projecten kunnen nu door de gemeenten en rioolbeheerders concreet uitgewerkt en gerealiseerd worden. De totale kost van die projecten wordt geschat op 290 miljoen euro en de rioleringskost op 190 miljoen. Daar staat een subsidie van ongeveer 140 miljoen euro tegenover.

Voor het Hageland worden volgende projecten gesubsidieerd: de afkoppeling van de  Viaductstraat tussen de Oude Mène en de Mulkstraat in Tienen (687.654 euro) en rioleringswerken in de Steenbergstraat-Parelstraat in Kortenaken (503.000 euro) en in de Meldertstraat-Doornstraat in Boutersem (2,5 miljoen euro). Burgemeesters Stefaan Devos (Kortenaken), Chris Vervliet (Boutersem) en burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Partyka (Tienen) zijn tevreden met de beslissing van de minister. “De uitdagingen op het vlak van riolering en waterzuivering blijven groot. Deze projecten betekenen een bijkomende ondersteuning voor de riolering en waterzuivering in het Hageland en dat kunnen we alleen maar toejuichen”, klinkt het.

De verdere riolerings- en zuiveringsgraden in Vlaanderen kan je hier terugvinden: https://www.vmm.be/data/riolerings-en-zuiveringsgraden/overzicht-per-gemeente

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer