2 Burgemeester De Graef en diversiteitsambtenaar José Gonzalez hijsen de vlag
Tom Van de Weyer Burgemeester De Graef en diversiteitsambtenaar José Gonzalez hijsen de vlag

Burgemeester De Graef hijst regenboogvlag boven stadhuis

17 mei is het internationale dag tegen homofobie en transfobie. Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) steekt de holebigemeenschap een hart onder de riem en liet hun symbool, de regenboogvlag, wapperen aan de mast voor het stadhuis. Hij kreeg daarbij wat hulp van diversiteitsambtenaar José Gonzalez. Even was er twijfel over welke kleur precies bovenaan moet hangen. De vlag werd ook gestreken aan het OCMW-gebouw in de Hasseltsestraat. “Wist je overigens dat homoseksualiteit pas op 17 mei 1990 geschrapt werd uit de lijst van psychische aandoeningen? Niet eerder!”, zegt De Graef.

2 De rode band moet bovenaan, toch?
Tom Van de Weyer De rode band moet bovenaan, toch?

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Soraja Salluyts

    Mooi gebaar dat ook die mensen hun goed en veilig voelen ze maken teveel mee ondanks het ook maar mensen zijn zoals wij.

Lees meer