2 Vic stelt het vandaag goed, maar hij heeft nog een hele weg te gaan.
Bollen Vic stelt het vandaag goed, maar hij heeft nog een hele weg te gaan.

Crowdfunding levert ruim 4.000 euro op voor hond in nood: “We gaan Vic een plekje op de hoeve geven”, zegt Yelle Ergo van Pantouf

De crowdfunding voor de eenjarige hond in nood, Vic, heeft uiteindelijk ruim 4.000 euro opgeleverd. Dankzij al deze steun is Vic vandaag aan de beterhand. “De behandeling wordt nog steeds verder gezet”, zegt Yelle Ergo van de vzw Beleefhoeve Pantouf. “Wij hebben besloten om Vic hier bij ons een plaatsje te geven.”

Vic werd onlangs afgestaan aan de vzw Beleefhoeve omdat de eigenaars niet de financiële middelen hadden om hun hond, die in zware gezondheidsproblemen terecht was gekomen, te verzorgen. Yelle en haar gezin ontfermden zich meteen vol overgave over de hond. “Sinds een drietal weken is de diagnose duidelijk geworden. Vic heeft een ‘steroid responsieve meningitis arteritis’. Hiervoor is nu een langetermijnbehandeling van cortisone opgestart die langzaam afgebouwd zal worden. Die cortisone vertraagt wel de genezing van de vele doorligwonden. Enkelen zijn intussen gehecht, anderen zijn nog open en worden dagelijks verzorgd om ontstekingen te voorkomen. Antibiotica lijken nu ook eindelijk aan te slaan.”

2 Vrijwilligster Maité Lambert is alvast grote fan van Vic.
Bollen Vrijwilligster Maité Lambert is alvast grote fan van Vic.

De koorts blijft ook weg en Vic kwam al zes kilogram bij. “Hij heeft er nog wat te gaan, dus hij krijgt nog extra porties eten en eiwitrijke voeding. Dat laatste bezorgt hem wel groeipijnen, gezien zijn jonge leeftijd. Maar een pijnstiller, zijn doorzettingsvermogen en zijn levenslust helpen hem gelukkig hier vrij snel doorheen”, aldus Yelle.

Drie dogsitters

Intussen is Vic de hartendief op de beleefhoeve geworden. “Iedereen is dol op hem. Dat merken we ook aan de steun. Voor elke gift zijn we dankbaar, want de revalidatie is nog lang. Tot op vandaag krijgen we nog hulp in de vorm van voeding voor Vic en we hebben ook drie ‘dogsitters’ op wie we een beroep kunnen doen om hem gezelschap te houden zodat wij eens even kunnen uitblazen. Al deze steun gaf ons de moed om er elke dag samen met Vic voor te gaan, met ups en de downs en vele uren verzorging.”

Heel wat mensen volgen het verhaal van Vic via de Facebookpagina. “Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen begaan zijn met Vic. Ook de inzet van het dierenartsenteam bij Sylvie Toye is erg groot. Wekelijks gaat Vic er nog langs voor controle van de doorligwonden en voor een weging. Hij wordt er steeds met een brede glimlach onthaald en zelf begroet hij iedereen persoonlijk. Hij gaat ook spontaan een kijkje nemen naar het ‘kamertje’ waar hij tien dagen op intensieve zorg verbleef voor hij naar ons kwam. Aanvankelijk wilden we voor Vic een nieuwe thuis zoeken, maar Vic heeft deze echter zelf al gekozen. Hij is zo erg aan ons gehecht en heeft vriendschap gesloten met de vijf andere honden die op de vzw wonen. Zij kruipen wat dichter tegen elkaar aan zodat er ook voor Vic een permanent plekje op de zitbank beschikbaar is.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer