2 Lobe Schepers mag de eerste kindergemeenteraad leiden.
VDT Lobe Schepers mag de eerste kindergemeenteraad leiden.

Eerste kinderburgemeester Lobke Schepers heeft duidelijke visie: “Ik wil dat onze gemeente er proper bij ligt”

In de raadzaal van het gemeentehuis werd donderdag de eerste Kortenaakse kindergemeenteraad geïnstalleerd. Twaalf kinderraadsleden zullen zich inzetten voor alle kinderen die in Kortenaken wonen of naar school gaan. 

Tijdens de installatievergadering legden ze de eed af en werden ze officieel benoemd. Ook de kinderburgemeester en de schepenen werden gekozen. “Ik wil namens het gemeentebestuur alle kinderen proficiat wensen met hun verkiezing als kinderraadslid”, zei burgemeester Stefaan Devos (CD&V). “Met de oprichting van de kindergemeenteraad willen we kinderen betrekken bij het gemeentelijk beleid. Op deze manier kunnen zij problemen, wensen en ideeën die zij hebben, kenbaar maken. Zo streven we naar een kindvriendelijk beleid.”

Opruimteam

De kindergemeenteraad is samengesteld uit twee kinderen per klas uit het vijfde en zesde leerjaren van de drie basisscholen in Hoeleden, Kortenaken en Waanrode. Uit de twaalf kinderraadsleden werden de kinderburgemeester en die kinderschepenen gekozen. Lobke Schepers mag zich de eerste kinderburgemeester van Kortenaken noemen. Toon Theys is schepen van Vrije Tijd, Syra D’haeseleer is schepen van Omgeving en Lenthel Pieck is bevoegd voor Onderwijs.

“Ik wil dat onze gemeente er proper bij ligt”, aldus Lobke. “Daarom wil ik een opruimteam oprichten met allemaal vrijwilligers. Een speeltuin aan sporthal De Vruen zou ik ook heel leuk vinden. Ik wil van Kortenaken de beste gemeente van België maken!”

2 Dit is de eerste kindergemeenteraad van Kortenaken
VDT Dit is de eerste kindergemeenteraad van Kortenaken

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer