Betty Geysenbergs liet de glasscherven op de gemeenteraad zien.
RV Betty Geysenbergs liet de glasscherven op de gemeenteraad zien.

Glasscherven en ijzerdraad gevonden op voetweg

Raadslid Betty Geysenberg (Open Vld) waarschuwde op de gemeenteraad voor gestort gemalen beton op de voetweg tussen de Schansstraat en de Zandrodestraat. Dat steengruis moet dienen om gaten te dichten. “Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat daar ook glas en ijzerdraad tussen zitten?

“Verschillende wandelaars maakten ons attent op de situatie en we hebben dit op onze beurt dan ook aangekaart op de gemeenteraad”, aldus Betty, die een zakje met daarin gevonden glas meebracht naar de raad. “Dit  is geraapt op een afstand van drie meter. Er zit gewapend glas tussen, net als gekleurd en helder glas.”

Schepen van Openbare Werken Kristof Mollu (CD&V) zegt op Paasmaandag gecontacteerd geweest te zijn door een inwoner die aangaf dat het steengruis de situatie er niet op heeft verbeterd. “Ik ben toen dezelfde dag nog gaan kijken en ik kon bevestigen dat dit toen inderdaad het geval was. De technische dienst van de gemeente gaf aan dat ze al verschillende jaren deze techniek toepassen om op die manier sommige voetwegen te onderhouden. Maar omwille van de droogte zou het steenpuin zich nu moeilijker kunnen vastzetten.”

“Een week later ben ik opnieuw met de technische dienst gaan kijken en toen was het gruis al beter aangereden”, gaat schepen Mollu verder. “Over het glas en metaal hebben noch ik en noch de technische dienst meldingen gekregen en we hebben dit ook niet opgemerkt toen we ter plekke waren. Ik betreur het dat een oppositieraadslid bijna drie weken wacht om dit te melden want het kan uiteraard niet de bedoeling zijn dat zulke zaken tussen het betongruis liggen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer