Kortenaken krijgt een nieuwe website.
RV Kortenaken krijgt een nieuwe website.

Kortenaakse gezinnen aangeschreven voor enquête

In de loop van de volgende weken en maanden houdt Statbel, het Belgisch statistiekbureau, een enquête naar inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC) bij huishoudens uit Kortenaken.

“Deze enquête geeft een inkijk in de levensomstandigheden zoals huisvesting, werk en inkomens”, schepen van Participatie Kristof Mollu (CD&V). “Statbel maakt op basis van deze gegevens statistieken op voor België, zoals het risico op armoede en sociale uitsluiting wat vergelijking op Europees niveau mogelijk maakt.”

De huishoudens, geselecteerd uit het Rijksregister, worden per brief op de hoogte gebracht dat een enquêteur bij hen zal langskomen. Ze ontvangen een vergoeding van 30 euro ter compensatie van de tijd die ze in de interviews hebben geïnvesteerd. “Deze enquête heeft als voornaamste doelstelling indicatoren te bekomen om het sociale beleid mee te helpen evalueren en plannen. Wij nodigen de geselecteerde huishouden dan ook uit om hun volledige medewerking hieraan te verlenen”, aldus schepen Mollu.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer