Herdenkingen in Kortenaken in de aanloop naar Wapenstilstand
VDT Herdenkingen in Kortenaken in de aanloop naar Wapenstilstand

Kortenaken en Oplinter houden het even stil op herdenkingsmomenten Wapenstilstand

De Vaderlandslievende Vereniging NSB afdeling Groot-Kortenaken en Tienen legde vrijdagvoormiddag samen met het gemeentebestuur van Kortenaken en de scholen bloemen neer op verschillende begraafplaatsen naar aanleiding van Wapenstilstand aanstaande maandag. 

Eerst werd het monument aan de kerk van Waanrode 1914-1918 aangedaan en vervolgens het monument 1940-1945 op de begraafplaats van Waanrode. In de kerk van Miskom werd er stilgestaan bij de gedenkplaat 1914-1918 en vervolgens op de begraafplaats Miskom aan het graf van de gefusilleerde René Dierickx. Tot slot hield men een eerbetoon aan het monument 1914-1918 aan de kerk van Kersbeek en aan de vlaggenmast van het kerkhof van Kortenaken.

Afgelopen donderdag zette NBS Kortenaken en Tienen ook een herdenkingsmoment op poten aan de begraafplaats in Oplinter, in  samenwerking met de Patriottische verbroedering van veteranen van de oorlog 1940-1945 en de stad Tienen. De kinderen van basisschool De Wijsneus waren hierop ook present. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer