WAANRODE-buitenspeeldag
Bollen WAANRODE-buitenspeeldag

Kortenaken ondertekent charter ‘Gezonde Gemeente’ tijdens Buitenspeeldag

De hele namiddag konden kinderen en jongeren terecht op het grasterrein achter Sporthal De Vruen in Waanrode voor tal van leuke activiteiten voor kids vanaf 4 jaar. De Buitenspeeldag wil kinderen en jongeren aanzetten om meer buiten te spelen in hun eigen omgeving. Het gemeentebestuur bood alle activiteiten gratis aan. “Er stonden vijf springkastelen en een voetbalkooi, je kon deelnemen aan laser games, tafelspelen en zoekspelletjes en er waren grimmeersessies”, zegt schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden (sp.a). “Met de opkomst van zo’n 150 kinderen en jongeren, was deze Buitenspeeldag een succes!”

Tijdens de Buitenspeeldag ondertekende het gemeentebestuur het charter ‘Gezonde Gemeente’. Hiermee hernieuwt Kortenaken haar intentie om werk te maken van gezonde inwoners in een gezonde omgeving. Dat gebeurde voor het eerst door het vorige bestuur in 2016. Schepen Vandewijngaerden  en Annita Vandebroeck (CD&V), schepen van Welzijn, waren present om hun handtekening te plaatsen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer