De reiniging van de straatkolken start deze week in Kortenaken.
Vertommen De reiniging van de straatkolken start deze week in Kortenaken.

Kortenaken start met het periodiek reinigen van de straatkolken

Deze week start de gemeente Kortenaken met het periodiek reinigen van de straatkolken op het hele grondgebied.“Het is belangrijk dat de straatkolken goed functioneren want een proper rioleringsnet garandeert een vlotte doorstroming bij zware regenval”, zegt schepen van Milieu, Giet Vandewijngaerden (sp.a). “Niet goed functionerende straatkolken kunnen immers wateroverlast op wegen veroorzaken. Wie een straatkolk voor z’n deur heeft, heeft er alle belang bij dat die in goede staat is en blijft.”

“Er wordt met twee kolkenwagens gelijktijdig gewerkt en per dag worden op die manier 400 kolken gereinigd. De werken duren afhankelijk van het weer drie weken en worden in het najaar herhaald. Mocht je merken dat de kolk voor je deur niet gereinigd zou zijn tegen eind mei, kan dit doorgegeven worden via technischedienst@kortenaken.be”, besluit schepen van Openbare Werken Kristof Mollu (CD&V).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer