De kerk van Waanrode blijft, net als die van Landen, de centrale kerk voor erediensten en vieringen. Maar wat met de andere kerken?
Bollen De kerk van Waanrode blijft, net als die van Landen, de centrale kerk voor erediensten en vieringen. Maar wat met de andere kerken?

Niet één maar drie gsm-masten komen op kerk van Waanrode

De restauratiewerken aan de kerk van Waanrode verlopen volgens planning en zijn hun laatste fase ingegaan. Binnenkort kan Proximus in de toren de langverwachte gsm-antenne plaatsen, zoals vorig jaar in augustus contractueel werd overeengekomen met de kerkraad. 

Toen werd ook gemeld dat er in de toren nog plaats was voor een tweede operator. De kerkraad nam daarop contact met zowel Telenet als Orange om deze open plaats op te vullen. “Gedurende enkele maanden heeft de kerkraad steevast met beide operatoren onderhandeld, los van alle sociale of andere media of politieke of andere tussenkomsten, en heeft deze week met de beide operatoren een akkoord weten te sluiten”, klinkt het enthousiast. In overleg met elkaar zullen de drie operatoren dus elk een gsm-mast met de nodige apparatuur plaatsen in de toren, zodat de inwoners van heel Waanrode en omstreken eindelijk zullen kunnen genieten van een goed telefoon- en gsm-bereik, waarbij de vrije keuze van operator gegarandeerd blijft.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer