De nieuwe haan voor het altaar.
Geert Mertens De nieuwe haan voor het altaar.

Nieuwe kerkhaan ingezegend

De kerkhaan van de Sint-Bartholomeuskerk in Waanrode werd afgelopen zaterdag ingezegend. Dat gebeurde precies op de dag van de patroonheilige van het dorp: Sint-Bartholomeus. 

Het bladergoud blinkt terug als nieuw. Eén van de komende weken krijgt de haan zijn definitieve plaats bovenop de kerktoren en zal hij opnieuw de windrichting kunnen aanduiden. Eerder werd ook al het nieuwe kruis op de toren geplaatst. Na de misviering kregen de aanwezige kinderen én volwassenen nog de kans om met de haan op de foto te gaan. 

De voorbije maanden werden er dakwerken uitgevoerd. Daarnaast werd er ook een gsm-antenne in de toren geplaatst die van buitenaf niet zichtbaar is. Verder kwamen er ook branddeuren en werden de bliksemafleiders aangepast. De werken aan de kerk duren normaal nog tot het einde van september.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer