Veel belangstelling op de kick-off van de middenstandsraad
VDT Veel belangstelling op de kick-off van de middenstandsraad

Ondernemers netwerken en brainstormen tijdens kick-off middenstandsraad

Donderdagavond organiseerde de gemeente Kortenaken samen met de werkgroep lokale economie de kick-off van de middenstandsraad. Deze nieuwe adviesraad wordt in de komende weken samengesteld. “Het doel van deze avond was dan ook om ondernemers warm te maken om lid te worden van de middenstandsraad en op deze manier mee vorm te geven aan het beleid rond lokale economie in Kortenaken”, zegt schepen Niels Willems (N-VA).

Schepen Willems mocht de avond openen met een woordje uitleg over het doel van de middenstandsraad en een warme oproep naar de ondernemers om zich kandidaat te stellen. “We gaan als gemeentebestuur deze nieuwe volwaardige adviesraad in het leven roepen om de ondernemers uit onze gemeente een stem te geven in het beleid en te ondersteunen bij hun activiteit. Samen met de verenigingen zorgen zij immers voor het leven, de dynamiek in Kortenaken en dat willen we dus in de mate van het mogelijke bevorderen.”

Twee sprekers

Maikel Vanwinckel van de provincie Vlaams-Brabant gaf een uiteenzetting over het ondernemersloket dat elke eerste dinsdag van de maand te vinden is in het gemeentehuis. Ann Lenaers, kmo-adviseur van KBC, trachtte de nieuwe vennootschapswet in mensentaal uit te leggen. Na deze twee sprekers kregen de ondernemers de kans om hun visie en ideeën te delen tijdens enkele tafelgesprekken. In totaal namen er 45 ondernemers deel aan deze startavond.

Wie graag wil aansluiten bij de middenstandsraad kan dat nog tot 30 mei via www.kortenaken.be/laatste-nieuws/oproep-middenstandsraad/. Wie geen lid wenst te worden maar wel op de hoogte wil blijven van de werking rond lokale economie, kan dit ook hier doorgeven.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer