5 De agent bracht het poesje over naar een opvangcentrum
Bollen De agent bracht het poesje over naar een opvangcentrum

Politie redt gedumpte kitten : 'Hope' binnenkort klaar voor adoptie

Een politiepatrouille merkte in de Winkelveldstraat in Stok bij Kortenaken vorige week woensdag iets vreemds op op de rijbaan. Dat vreemd dingetje bleek een gedumpte kitten te zijn. Momenteel stelt de kitten, Hope genaamd, het goed. “Hij is bijna klaar voor adoptie”, klinkt het.

Toen de agenten het katje aantroffen, had het een slechte gezondheid en bleek het bovendien vol teken te zitten. De politie nam het katje daarom mee en bracht het naar het opvangcentrum VZW Poezenpootjes in Geetbets. Daar kreeg het de nodige verzorging. Intussen is het diertje er weer helemaal bovenop. Het kreeg bovendien de gepaste naam ‘Hope’. Binnenkort mag het geadopteerd worden”, klinkt het.

5 Hope kreeg de nodige verzorging.
Bollen Hope kreeg de nodige verzorging.

“Gelukkig hadden de agenten een goede reflex om het katje hier binnen te brengen”, zeggen ze bij de VZW Poezenpootjes. “De kitten bleek nog maar drie weken. In die toestand had het het niet lang meer kunnen trekken. We hebben het meteen naar de dierenarts gebracht die alle teken verwijderde. Het kreeg ook al vaccinaties en ontwormingsmiddel. Nu stelt Hope het gelukkig goed. Hij weegt 435 gram en sinds gisteren heeft hij onderdak gekregen bij een pleeggezin. Over een week of tien is hij klaar voor adoptie.”

Wie Hope of een andere kat of kitten wil adopteren kan contact opnemen met Erik Soors op het nummer 0477/33 20 12 of met Nadia Najem (0495/63 02 04) van de VZW. Een katje adopteren kost 120 euro. Alle dieren zijn gevaccineerd, ontwormd, hebben de nodige chip en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Verdere info kan je vinden op de Facebookpagina van VZW Poezenpootjes.

5 Hope had heel wat verzorging nodig
Bollen Hope had heel wat verzorging nodig
5 De agent die de gedumpte kitten aantrof in de Winkelveldstraat
Bollen De agent die de gedumpte kitten aantrof in de Winkelveldstraat
5 Hope is intussen in blakende gezondheid
Bollen Hope is intussen in blakende gezondheid

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer