2 VS Kortenaken vierde haar tienjarig bestaan.
VDT VS Kortenaken vierde haar tienjarig bestaan.

SV Kortenaken blikt terug op de voorbije tien jaar. “Zonder de zovele vrijwilligers die VSK telt, is het onmogelijk om een club te laten draaien.”

Voetbalclub VS Kortenaken vierde vandaag haar tienjarig bestaan op de terreinen aan de Nieuwstraat in Hoeleden. “Een club zonder centen, is een probleem. Een club zonder vrijwilligers, is een ramp”, speechte voorzitter Marc Geysens.

In 2009 sloegen Kortenaken, Kersbeek, en Hoeleden de handen in elkaar om samen een club uit te bouwen met een lange termijn visie. “Wat we tien jaar geleden nog niet wisten, is dat VSK erin geslaagd is om die mooie club te worden waar we over tien jaar alleen maar konden van dromen”, aldus voorzitter Geysens. “En dit is enkel mogelijk geweest door ieders inzet. Om een club draaiende te houden in deze tijd waar supporters en vrijwilligers afnemen in plaats van toenemen, is het belangrijk om een stevige structuur te hebben waar iedereen een expert is op zijn of haar terrein. Daarom hebben we commissies gemaakt of ook wel eens cellen genoemd, waar elke verantwoordelijke iedereen maand verslag uit brengt aan het bestuur.”

2 Ex-voorzitster van Sporta Hoeleden  haalde op de expo fijne herinneringen op.
VDT Ex-voorzitster van Sporta Hoeleden haalde op de expo fijne herinneringen op.

Ook de jeugd leeft vandaag bij SV Kortenaken. “De commissie jeugd onder leiding van Gille Van Winckel is er in geslaagd om maar liefst 180 jeugdspelertjes een plaatsje te geven. Het jaarlijks jeugdtornooi is steeds tot in de puntjes verzorgd en de paas-en zomerstage zijn telkens een groot succes. Sinds kort is er ook Multimove, een organisatie die er voor zorgt dat kinderen tot 6 jaar een eerste kennismaking kunnen krijgen met het oog op balsporten of andere sporten voor in de toekomst. Het spreekt dan ook voor zich, dat het sterrenlabel dat we hebben binnen gehaald door doorlichting van Foot-pass, een welverdiende beloning is, die we enkel en alleen kunnen toewijzen aan onze goede jeugdwerking.”

In 2016 speelde SVK kampioen in vierde provinciale. “Dit is ook weer een verdienste van ons allemaal waar de spelers van de eerste ploeg en de reserves in al die jaren een hechte groep gevormd hebben waar kameraadschap op de eerste plaats komt. Door deze hechte vriendschap speel je kampioen! Vandaag kunnen we stellen dat het niet anders is. de spelersgroep blijft volharden in de vriendschap met een gezonde ambitie als doelstelling. We hebben bovendien al verschillende jaren een damesploeg en vanaf volgend jaar treden we ook met een veteranenploeg die zal ondersteund worden door Koen Veulemans”, besluit Marc.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer