Mozkito

2.000 gezinnen bijna drie uur lang zonder stroom

Zowat 2.000 gezinnen, voornamelijk in Everberg, maar ook in Meerbeek, Kortenberg en Leefdaal, hebben het maandagochtend bijna drie uur zonder elektriciteit moeten doen. De stroom viel om 8.32 uur uit en pas om 11.10 uur was alles hersteld.

Volgens Fluvius werd de stroompanne in groot-Kortenberg en Leefdaal veroorzaakt door een kabeldefect in een andere regio. “Door dat defect moesten we de bewoners in die regio overschakelen naar een ander net, maar bij herschakeling liep het fout”, zegt woordvoerder David Callens. “Een zeldzaam voorval, maar met grote gevolgen. Zeker omdat we niet meteen wisten wat het probleem was. Pas na verder onderzoek bleek een koppelingsstuk defect. Uiteindelijk kon het probleem opgelost worden en had iedereen nog voor de middag opnieuw elektriciteit.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer