De Eversestraat werd zaterdag feestelijk geopend. Na 34 jaar is de straat eindelijk vernieuwd.
Dieter Nijs De Eversestraat werd zaterdag feestelijk geopend. Na 34 jaar is de straat eindelijk vernieuwd.

34 jaar na eerste plannen vernieuwing is Eversestraat klaar: “Van slechtste naar mooiste straat van gemeente”

34 jaar hebben ze erop moeten wachten, maar nu beschikken de bewoners van de Eversestraat in Sint-Stevens-Woluwe eindelijk over een nieuwe straat. Zaterdag werd de vernieuwde weg officieel geopend. En of het een groot feest was. “Na al die jaren in de slechtste straat van groot-Zaventem te hebben gewoond, wonen we nu in de mooiste straat.”

Jarenlang moesten de bewoners van de Eversestraat met het schaamrood op de wangen hun bezoek ontvangen. De straat lag er immers bijzonder slecht bij: losliggende kasseien, diepe putten, amper parkeerplek. Nochtans beloofde het schepencollege midden jaren tachtig voor het eerst dat de weg er heraangelegd zou worden. Toch was het tot vorige legislatuur wachten op de werken. Toenmalig schepen van Openbare Werken Luk Vander Elst (N-VA) forceerde een doorbraak. Inmiddels werd zijn partij naar de oppositiebanken verwezen, maar zaterdag werd de vernieuwde straat wel officieel geopend door het schepencollege.

Vertragend effect

“We beseffen dat de bewoners lang op deze werken moesten wachten en zijn dan ook tevreden dat ze nu eindelijk over een vernieuwde straat kunnen beschikken”, liet burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) weten. “Ook voor de leden van voetbalclub KVW Zaventem en tennisclub Woten is deze heraanleg welgekomen. De kruispunten werden verhoogd om voor een vertragend effect te zorgen. Voorts is er een chicane voor de ingang van het voetbalcomplex en een versmalling in de bocht naar het Tiendeschuurveld. Ook die ingrepen zorgen voor meer verkeersveiligheid.”

“Jarenlang woonden we in de slechtste straat van groot-Zaventem en nu wonen we in de mooiste straat”, zegt Jeanine Vanwymelbeke, die al 29 jaar in de Eversestraat woont. “Het resultaat mag gezien worden. Ik ga nu zelf regelmatig het zwerfvuil op straat opruimen, zodat de weg proper blijft.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Thiebaut

    Het is niet 34 jaar dat men de eversestraat ging vernieuwen, ik heb hier gebouwd in 1967 toen was het nog redelijk, maar enkele aanpassingen voor het binnen reiden voor de wagen kreeg ik geen toelating van de toenmalige gemeente Sint Stevens Woluwe want men ging de straat vernieuwen dus dat is wel wat langer dan 34 jaar, maar door ander verkavelingen en de straat door te trekken naar de Evere werd onze straat een autostrade na enkele zwaar ongevallen heeft men besloten de straat af te sluiten

Lees meer