Ook dit jaar worden opnieuw rozen verkocht voor Stefanie’s Rozenfonds. Frederic Bogaert hoopt dat de verkoop minstens zo vlot als vorig jaar loopt.
Vertommen Ook dit jaar worden opnieuw rozen verkocht voor Stefanie’s Rozenfonds. Frederic Bogaert hoopt dat de verkoop minstens zo vlot als vorig jaar loopt.

AVEVE verkoopt opnieuw rozen ten voordele van onderzoek naar lymfeklierkanker

Voor het vijfde jaar op rij worden in tientallen AVEVE-winkels rozen ten voordele van Stefanie’s Rozenfonds verkocht. De opbrengst gaat naar het onderzoek rond lymfeklierkanker.

Stefanie’s Rozenfonds werd in 2010 opgericht door de toen 18-jarige Stefanie Bogaert uit Everberg. Ze richtte het op nadat ze vernomen had dat ze aan lymfeklierkanker leed. Enkele maanden later werd de ziekte haar fataal. Nadien zette haar vader, Frederic Bogaert, de werking van het fonds verder. In Kenia werd onder meer een roos gekweekt en die roos wordt nu al voor het vijfde jaar op een rij verkocht. In tientallen AVEVE-winkels is de bloem momenteel te koop.

Voorlopig werden ‘slechts’ 1.168 stuks verkocht, terwijl er vorig jaar bijna 4.000 over de toonbank gingen. Frederic Bogaert hoopt dat aantal te evenaren. De volledige opbrengst gaat naar het onderzoek rond lymfeklierkanker.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer